LOVE4SALE – INGERID KUITERS

Åpningstider jul og nyttår: 23.12 1200-1600, 24.12 1200-1400, 25. og 26 stengt, 27.12 1200-1600, 30.12 1200-1600, 31.12 1200-1600.

Utstilling LOVE 4 SALE av og med Ingerid Kuiters åpnes 28. november kl 14:00 av kunstprofessor og kunstkritiker Øivind Storm Bjerke. Utstillingen står til 31. desember.

Ingerid Kuiters arbeider med både maleri, grafikk, tegning, men er særlig kjent for sine lakkarbeider på treobjekter. Arbeidene hennes er preget av det ornamentale, symboler og humor. Kuiters har kunstutdannelse fra Statens Håndverks- og Kunstindustri i Oslo. Hun har hatt en rekke separatutstillinger i Norge og utlandet, og flere utsmykningsoppdrag. Hun har stilt ut på en rekke anerkjente gallerier både i Norge og i utlandet. I 2000 fikk hun Vestfold fylkes kunstnerpris. I 2011 hadde hun en stor retrospektiv utstilling ”Lost In decoration” på Haugar, Vestfold kunstmuseum. Hun har i lengre perioder bodd i Amsterdam og Portugal og har deltatt på flere studiereiser, blant annet til Cuba og Marokko. Hun har mottatt statens garantiinntekt for kunstnere siden 1986.

– Kuiters var en fremmed fugl på den norske kunstscenen, med bakgrunn i kunstnerkretser hun var del av i Amsterdam og New York på 1960-tallet. En internasjonal scene hun ble introdusert til etter at hun gikk ut fra malerlinjen på Kunst og Håndverksskolen i 1961 og ut gjennom 1960 – årene førte til en nomadisk tilværelse i Europa og USA med lengre nedslag i kunstmetropoler som New York, Paris og Amsterdam. Allerede fra første stund var det tydelige spor etter hennes interesse for Cobra – kunst, surrealisme og en fri ornamentikk vi kan forbinde med Flower Power og bruken av dekorative mønstre i psykedelisk kunst blant unge kunstnere i USA og Europa innenfor kunsthåndverk og grafisk design. Fra samtidens billedkunst er det referanser til Popkunst.….I de senere årene har hun også tatt opp igjen en mer tradisjonell tilnærming til billedkunsten gjennom utsøkte, detaljrike surrealistiske tegninger og fargerike spontant utførte malerier, der formspråket peker tilbake på hennes unge år. Det er en vitalitet i disse arbeidene, som formidler vital livsglede, burlesk humor og kunstnerisk frihet. Kuiters kunst beveger seg langt fra hverdagstrivialitetene de ofte referer til gjennom tingene hun lager sin kunst av. Sammenstillingen av kjente ting som omformes og tilføres noe nytt, spiller ofte på et underfundig vis på stereotypier om ting, mennesker og dyrs adferd og kjønn. Øivind Storm Bjerke, kunsthistoriker. (Utdrag fra katalog 2019)Webhotell levert av Nordic Hosting AS