Martin Schreiner /Andrea Pettersen /Håvard Windingstad

2. desember – 30. desember.

Åpning lørdag 2. desember kl 14:00 av tegnefilmskaper og animatør Hans Jørgen Sandnes. Ænglekoret synger for oss.

Martin Schreiner

Martin Schreiner (f 1986, Fredrikstad) er en kunstner som siden sin debut på QB Gallery i 2015 vekker interesse både nasjonalt og internasjonalt. Schreiner skaper unike univers der mytiske figurer, historiske- og populærkulturelle referanser og kompliserte abstrakte mønster danner grunnlag for personlige historier. Over tre soloutstillinger (2015-2016) bruker han kunstens språk til å bearbeide sorgen og savnet etter en nær venn. I 2016 deltok Schreiner på utstillingen SKILLINGSVISER sammen med Sverre Bjertnes, Lars Morell og Christer Glein i QB Gallery. Tildigere solo-utstillinger er blant annet Bær Krykken som en Krone og Etter All denne Tiden, Rod Bianco Gallery, Oslo (2016) og Mørk var Natten / Kald var Marken, QB Gallery, Oslo (2015)

Andrea Pettersen

Andrea Pettersen (født 1988 i Sandefjord). ”Jeg planlegger ikke og jeg skisserer ikke, kunstverket blir til i dialogen mellom meg og materialet. Målsettingen er å stadig gå dypere, noe som bærer et overraskende og uventet element i seg. Det betyr at hele prosessen er en oppdagelsesreise for meg som kunstner, men det skal det også være for betrakteren. Det er viktig for meg at tilskueren finner sin egen vei inn i bildene, sine egne tolkninger. Jeg karakteriserer arbeidet mitt for å være abstrakt av og til også surrealistisk, men i høy grad påvirket av organiske former og menneskelig anatomi. Noen av mine inspirerende kilder er Salvador Dali, Kandinsky og H. Giger. Fordi jeg liker utfordringen i at kjente elementer blir satt i en uventet og uvant sammenheng noe som gir muligheten til å finne en rekke forskjellige tolkninger.

Håvard Windingstad

Håvard Windingstad (født 1986 i Fredrikstad). Windingstad er utdannet tegner og illustratør fra Strykejernet Kunstskole. Windingstad arbeider med systemer, programmering og maktstrukturer gjennom tegning, video og elektronisk musikk. I Sandefjord Kunstforening viser han tegninger og tegneserier med et tydelig politisk innhold. Windingstad utforsker symbolikk og assosiativ støy i sine kunstverk.Webhotell levert av Nordic Hosting AS