TIAGO BOM

the third thing
Tiago Bom mottok Norske Kunstforeningers debutantpris for verket República, på Høstutstillingen i 2019. Juryen mener prisvinneren trekker linjer fra antikken til vår egen tid der demokratiet utfordres, og at verket minner oss om at sameksistens er en naturlig tilstand. Nå viser Tiago Bom verket i Sandefjord Kunstforening. República er en videoinstallasjon der rester av antikke søyler ligger spredd utover et blått rom, og en skjerm viser tilsynelatende tilfeldige scener fra livet under havet, samt bilder fra vår egen tid. En stemme leser utdrag fra bøkene Staten av Platon og Symbiotic Planet: A New Look at Evolution av biologen Lynn Margulis.
– I verket veves de to forfatternes tekster sammen og blir bakgrunns-fortellingen for en etisk refleksjon. På den ene siden jorden som en selvregulert poetisk organisme. På den andre siden strukturelle, sosiopolitiske forestillinger om en tidlig filosof. Resultatet blir en sammenvevd fortelling som igjen former noe nytt.
I Kunstforeningens prosjektrom vises installasjonen He who eats his tail. Denne installasjonen har han jobbet med over flere år, men den er ikke vist i en utstilling tidligere. Et påbegynt samarbeid med Hvalfangstmuseet i Sandefjord vil resulterer i en stedspesifikk installasjon i utstillingen. I tillegg vil Tiago Bom presentere en serie nye silketrykk.
Tiago Bom (f. 1986, Lisboa) arbeider innen ulike medier, men har i det siste jobbet mye foto og video. Han har en mastergrad fra Kunstakademiet i Oslo. Han har stilt ut flere steder i Europa, og i år har han et kunstnerisk gjesteopphold på Institutt for naturvitenskapelige helsefag ved OsloMet. I 2019 gav Bom ut boka Transmutação på Multipress Forlag, og i 2013 var han medkurator for den sentralasiatiske paviljongen på den
55.Venezia-biennalen. Tiago Bom bor og arbeider i Oslo.Webhotell levert av Nordic Hosting AS