Kari Anne Helleberg Bahri jobber hovedsakelig med tekstile objekter og installasjoner. Arbeidene kretser rundt temaet menneske.
– Jeg er på konstant leting etter å forstå hva som foregår bak fasaden, under klærne. Siden bekledning er direkte koplet til mennesket benytter jeg meg av dette i mine arbeider, enten gjennom materialbruk eller rent formmessig.
Tross tekstilenes tynne, skjøre egenskap utgjør de en betydelig grense mellom individet og omverden. Forfatter av boken «The Dressed Body», Joanne Entwistle, forklarer klær som møtepunktet mellom det private og offentlige.Det er denne grensen Bahri forsøker å bryte slik at individet under klærne nærmest trenger seg gjennom tekstilet.
«Demonstrate Your Worthiness»
Temaet verdi har ligget som et bakteppe for utstillingen. Hvordan angripe dette fra ulike sider?
-Jeg har sett på individets verdi versus menneskemasser, men også unikaprodukter versus det masseproduserte… Jeg tror kjennskap til historiene, altså veien frem til i dag, er betydningsfull i verdsettingen av noe eller noen…..Ved å synliggjøre historiene ønsker jeg å tilføre verdi. Tekstilene i mine arbeider bærer med seg sin historie og min prøving og feiling forsøker jeg ikke å kamuflere.
Utstillingen viser arbeider som ligger tett opp til bekledning – i vid forstand, det er tekstiler som beskytter menneskekroppen eller som vi bærer nært kroppen. Disse er kombinert med reisverk i metall.
Kari Anne Helleberg Bahri (1975) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og har studert estetiske fag ved Universitetet i Oslo. Hun har hatt soloutstilling bla. ved Bluerider Art Gallery i Taiwan, Nordens Hus på Færøyene, Akershus Kunstsenter, Oppland Kunstsenter, Buskerud Kunstsenter og hun har deltatt på utstillinger som «Quartet» i Shanghai (CN), «Wild Grass» i Taipei (TW), «Textile Art of Today» triennale (CZ, PL, SK, HU), «Socle du Monde» biennale Herning (DK), «Summer exhibition» Royal Society of Sculptors i London (UK), «The Spring Exhibition» Kunsthal Charlotteborg i København (DK) og «Norsk Skulpturbiennale» på Vigelandsmuseet (NO).
Foto: Øystein Thorvaldsen