Utstillinger

25. november - 30. desember 2023

Gruppeutstilling

Tittel

Velkommen til åpning av utstilling med Millie Behrens, Ingjerd Hanevold og Åse-Marit Thorbjørnsrud. Utstillingen åpnes 25. november kl 14:00 av Elisabeth Sæther Sørheim, tidl. leder av Norske Kunsthåndverkere.Millie Behrens, Ingjerd Hanevold og Åse Marit Thorbjørnsrud er tre smykkekunstnere bosatt i Viken. Kunstnerne har kjent hverandre siden 80 tallet, gjennom utdanning og annet utstillingsarbeid. Deres felles interesse for natur i alle dens aspekter, har gitt grunnlag for et samarbeid om felles utstillings prosjekter, blant annet i Galleri Format, Oslo og Scottish Gallery i Edinburgh.

Millie Behrens
Fortellinger om kjærlighet, vekst og reparasjoner.
-Jeg er opptatt av natur og de avtrykk som tiden gir til alt som omgir oss. Når jeg lager mine smykker inspireres jeg av formene, linjene og mønstre jeg oppdager rundt meg. Plogfurer på marken og greners lovmessige vekst der myke linjer møter stram geometri. I feltet mellom natur og kultur, organisk form og konstruksjon finner jeg min stemme. Materialene jeg bruker i smykkene er i hovedsak sølv i kombinasjon med tre, stein, perler og gull.

Ingjerd Hanevold
-Hagen min er et lite Utopia. Jeg fasineres av skjønnheten og dramatikken som skjer der, fra de første skjøre skuddene som vokser seg til over sommeren, og dør ned om høsten;
Livets rytme, et repeterende naturens under, år etter år. Jeg stammer fra en gartnerslekt i Asker. Å vokse opp tett på naturen har preget arbeidet mitt som smykkekunstner. Jeg undersøker grunnformer og prinsipper for vekst og plantenes oppbygging. På bordet foran meg i verkstedet ligger en stor samling tørkede frøkapsler. På noen har det ytre vevet smuldret bort og man ser tydelig den florlette, indre konstruksjonen. De repeterende vekstmønstrene kjenner jeg igjen fra min egen skapende prosess. Jeg prøver å finne en rytme i arbeidet, en balanse mellom konsentrasjon og åpenhet. Målet er å oppnå noe gjenkjennelig og vakkert, samtidig noe forfriskende nytt.


Åse-Marit Thorbjørnsrud
-Jeg har de siste årene arbeidet med to forskjellige serier, «Mammas georginer» og «Bol» Georginene var mammas store glede og stolthet. Jeg har overtatt hennes fasinasjon for dem og gjenskapt dem i sølv. Mine georginer, er for meg, et symbol på tradisjoner, kunnskap om og nærhet til naturen. Insektenes betydning og plass i den økologiske balansen er uvurdelelig. Veps oppfattes som plagsomme og aggressive, men de har som alle andre levende skapninger sin plass i økosystemet og gjør en viktig jobb, både som rengjørere og pollinatorer. «Bol» er inspirert av vepsebol som er noen imponerende byggverk, lette og sterke på en gang. I mine bol setter jeg sammen kone former som til sammen skaper en optisk illusjon med lys, skygge og bevegelse.