Sandefjord Kunstforenings Filmtorsdag

Sandefjord Kunstforenings FILMTORSDAG er endelig en realitet, og vi har gleden av å invitere til første filmvisning 16. november kl 19:00 i Parketten 2 på Hjertnes kino. Første film ut er dokumentaren HORUNGEN av den svenske kunstneren og filmskaperen Knutte Wester.

HORUNGEN

I et udemokratisk Sverige i 1909 blir en horunge født. Barnets mor er ugift og blir derfor erklært hore og drevet vekk hjemmefra. Jentungen vokser opp i herberger og barnehjem, avvist av samfunnet, og bruker nesten hele sitt liv til å kjempe for sosial rettferdighet. I voksen alder forteller hun sin unike historie. I dokumentaren HORUNGEN gjenskaper kunstneren Knutte Wester sin farmors historie gjennom egne akvareller og tusjetegninger.

– Det finns fortfarande människor i världen som inte har någonstans att ta vägen. Jag tror att min film egentligen handlar om det, sier Knutte Wester.

Knutte Wester (f. 1977) er kunstner og filmskaper med utdanning fra kunstakademiene i Umeå og Johannesburg. HORUNGEN er hans tredje dokumentarfilm.

Filmen introduseres av tegnefilmskaper og animatør Hans Jørgen Sandnes fra styret i Sandefjord Kunstforening. Etter filmen inviteres filmpublikummet til samtaler og mingling i lokalene til Sandefjord Kunstforening, vegg i vegg med kinosalen.

Dokumentaren er 57 minutter og produsert av Therese Högberg.

Sandefjord Kunstforenings FILMTORSDAG gjennomføres i samarbeid med Hjertnes kino.

Billetten koster 95 kroner og kan bestilles på nett http://hjertnes.no/program-og-billetter/?t=horungen&s=a1tnb2

eller i billettluka på Hjertnes kino før visning.

Hjertelig velkommen!

 

 Webhotell levert av Nordic Hosting AS