PETER ESDAILE

6. februar – 6. mars
Maleri og skulptur

”Meditations on Mind and Matter”

Fra langt tilbake har Østens og Vestens filosofi og tro stått i kontrast til hverandre, nærmest som yin og yang. Denne utstillingen er som en meditasjon og en hylles til yoga og den menneskelige og kroppslige erfaring som reflekteres i kontrastene, men også sammensmeltningen av østlige og vestlige verdiger, inspirert av min reise til Bali i Indonesia tidligere i høst.
Peter Esdailes skulpturelle sjakkspill fra 2002 har fått en ny relevans, også rent kunstnerisk. Isteden for den vanlige motsetningen mellom sort og hvit introduseres usikkerhet og forvirring fremprovosert av brikkenes gråsoner og farger.

I hovedsak er de skulpturelle verkene og de mer kontemplative malerier en refleks av den vestlige impulsen til å dominere, skape orden og struktur. Mens østlig filosofi, med vekt på introspeksjon og overgivelse til livets mysterium, ber oss om å ta en pause og stille spørsmål ved den vestlige oppfatningen av fremgang.
Utstillingen er en meditasjon  over samspillet mellom øst og vest, en hyllest til inspirert strategisk planlegging som har kapasitet til å tilby kreative løsninger på dypt utfordrende problemer. Sammen med intuisjon, samt en god del hell, kan det være med å skape og implementere nye strukturer og systemer som kan bringe optimisme og fred.Webhotell levert av Nordic Hosting AS